Limerick 0,33l

Oak Aged Irish Red 5,1%

Újragondoltuk az első sört, amit a saját főzdénkben főztünk 2016 március 15-én. Annó megállapítotuk, hogy totálisan piacképtelen az ír vörös sör, viszont ez annyira régen volt, hogy azóta elfelejtettük, és mire eszünkbe jutot, már készen volt ez is.

Ez a verzió a fával megint egy kis történeti/modern fúzióra törekszik. A magyar tölgy az amerikaival szemben nem vanília/kókusz, hanem inkább egy csoki/karamell/mogyoró karakterrel járul hozzá a sörhöz és a pólusok miatti mikrooxidáció adná a “történelmi” jelleget. Ez párosul a huszonegyedik századi koncepció szerinti vékony, száraz test mellé.

Alapól azért nehéz stílus az ír vörös sör, mert egyszerre szeretnénk két dolognak megfelelni. Az alacsony alkohol és a szárazság stíluskövetelmény, de a karamell és alapmaláták valamint a pörkölt árpa egyensúlya általi karakterisztikát szeretnénk minél jöbban kiemelni, ami pedig általában ugye vagy maradék cukor növekedéssel, vagy alkohol növekedéssel jár. A megoldást mi nem itt kerestük. Valahogy a testet kéne növelni az alkohol és a szárazság megtartásával.
A cask ale esetében ez a hordó megnyitásával sokat javul, mert az oxidáció ennél a stílusnál meg tudja nekünk adni azt, amit szeretnénk. Hasonlóan effektív, mert krémességet ad, a nitrós csapolás. Sajnos azonban mindkettő eszközigényes, és palackban működésképtelen.
A mi ötletünk most ez a fás verzió, mert hasonlóan mikrooxidációval jár, és extra karaktert ad a sörnek a fa eredete és a pörkölése alapján, ami hozzájárulhat a testesség érzetéhez.
527 Ft + ÁFA (669 Ft)
Egységár: 1 596 Ft/l + ÁFA (2 027 Ft/l)
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről